Vocabulary about family - IELTS Speaking (Update 2023) - TDP
Học IELTS dễ dàng hơn - TDP IELTS

Vocabulary about family – IELTS Speaking (Update 2023)

Family – gia đình là phần gần gũi nhất của mỗi cá nhân. Hãy cùng TDP IELTS điểm qua một số từ vựng liên quan đến chủ đề gia đình qua bài viết “Vocabulary about family – IELTS Speaking (Update 2023)

Vocabulary about family - IELTS Speaking - TDP IELTS
Vocabulary about family – IELTS Speaking – TDP IELTS

Xem thêm: Lộ trình học IELTS từ 0 đến 6.5 cho người mới bắt đầu

Vocabulary about family 

Question ielts speaking about family:

Question 1

  • “Do you have a large family or a small family?”

I would consider my family to be small because there are only five of us in it: me, my older brother, my younger sister, my father, and my mother.

Tôi sẽ coi gia đình mình là một gia đình nhỏchỉ có năm người chúng tôi trong đó: tôi, anh trai tôi, em gái tôi, bố tôi và mẹ tôi.

Make your own sentence

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Question 2

Question 2 - TDP IELTS
Question 2 – TDP IELTS
  • “Can you tell me something about them?”

Both of my parents are now old and are retired. My older brother is in his early 40s, married, and works as a software developer for a well-known software company in my country. My younger sister is in her mid-30s. She is married, stays at home with her husband and two kids, and works as a housewife.

Bố mẹ tôi đều đã già và đã nghỉ hưu. Anh trai tôi ngoài 40 tuổi (tầm 41-42), đã lập gia đình và đang làm công việc phát triển phần mềm cho một công ty phần mềm nổi tiếng ở nước tôi. Chị gái tôi ngoài 30 tuổi (tầm 45-46). Chị đã kết hôn, ở nhà với chồng và hai con và làm nội trợ.

Make your own sentence

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Question 3

  • “How much time do you manage to spend with members of your family?”

Unfortunately, I don’t get to spend as much time with my family as I’d like because I’m too busy at work. Also, I have to use any free time I have on the weekends to help my elderly parents and take care of the household chores. But, when I have time off, I love spending time with my family.

Thật không may, tôi không thể dành nhiều thời gian cho gia đình như mong muốn vì tôi phải bận rộn với công việc. Ngoài ra, tôi phải sử dụng bất kỳ thời gian rảnh nào vào cuối tuần để giúp đỡ cha mẹ già và chăm sóc các công việc nhà. Nhưng khi có thời gian nghỉ, tôi thích dành thời gian cho gia đình.

Make your own sentence

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Question 4

Question 4 - TDP IELTS
Question 4 – TDP IELTS
  • “What sorts of things do you like to do together?”

I like to spend time with my family by going to the movies, going out to eat at some of my favorite restaurants, and visiting beautiful tourist spots. I also like going to a stadium with them sometimes to watch our favorite sports together.

Tôi thích dành thời gian cho gia đình bằng cách đi xem phim, đi ăn ở một số nhà hàng yêu thích tham quan một số điểm du lịch đẹp. Tôi cũng thích đi đến sân vận động với họ đôi khi để xem các môn thể thao yêu thích của chúng tôi cùng nhau.

Make your own sentence

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Question 5

  • “Do you get on well with your family?”

Yes, I do get along well with my family members because we all respect each other’s privacy. Also, we try to listen to each other’s concerns with an open mind so that we can work out our differences.

Vâng, tôi rất hòa thuận với các thành viên trong gia đìnhchúng tôi đều tôn trọng quyền riêng tư của nhau. Ngoài ra, chúng tôi cố gắng lắng nghe mối quan tâm của nhau với một đầu óc cởi mở để có thể dung hòa ra sự khác biệt của nhau.

Make your own sentence

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Lời kết

Trên đây là tổng hợp kiến thức IELTS speaking family vocabulary đầy đủ nhất. Hi vọng những kiến thức mà TDP IELTS đã mang đến cho bạn sẽ giúp bạn có thể sử dụng tiếng Anh tốt hơn.

Tìm hiểu thêm: Vocabulary about Newspapers and magazines – IELTS Speaking

Chia sẻ: 

Tin tức liên quan

NHẬN TÀI LIỆU ĐỘC QUYỀN

Đăng ký email để nhận tài liệu độc quyền từ TDP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2022. All Rights Reserved by TDP-IETLS.

Proudly created by TADA

ĐĂNG KÝ NGAY

ĐĂNG KÝ NGAY